Általános információk
▼ A KONFERENCIA TÉMAKÖREI
  • Klasszikus anyagok és technológiák
  • Speciális anyagok és technológiák
  • Korszerű anyagkutatási és -vizsgálati módszerek
  • Modellezés és anyaginformatika
  • Innovatív termékek és technológiák

 

▼ A KONFERENCIA NYELVE
A konferencia nyelve magyar.

 

▼ KEREKASZTAL-BESZÉLGETÉS
Konzultáció műszaki-tudományos aktualitásokról és súlypontokról.

 

▼ A KONFERENCIA KIADVÁNYAI
A konferencia résztvevői a regisztráció során kézhez kapják a konferencia programfüzetét, valamint az előadások és poszterek egyoldalas összefoglalásait tartalmazó, elektronikus formában megjelenő proceedingset.
A konferencia előadásait a szervező bizottság a Trans Tech Publications Ltd gondozásában a Materials Science Forum folyóirat (melyet több neves adatbázis, pl. a Scopus is referál) külön köteteként jelenteti meg. A kiadványban megjelenő kézirat tudományos fokozatok megszerzésénél lektorált, idegen nyelvű folyóiratcikknek számít. A kötetet a konferencia teljes időtartamára befizetett résztvevők várhatóan 2014 végén kapják kézhez.
A kiadó terjesztési hálózata a kiadványt világszerte elérhetővé teszi.

 

▼ FOTÓPÁLYÁZAT
A kilencedik anyagtudományi konferencia szervező bizottsága fotópályázatot írt ki a konferencia kiadványainak arculatát meghatározó digitális felvétel beküldésére.
A grémium 2012. október 19-i döntése értelmében a fotópályázat nyertese dr. Czél Györgyné (MTA-ME Anyagtudományi Kutatócsoport, Miskolc) Zúzmara - Az ötvözetben az AgZr tűk kristályosodtak először a hűtés során, de az Ag-szilárd oldat is dendritesen kristályosodott, ami az egyensúlyi kristályosodás esetén lehetetlen című, pásztázó elektronmikroszkóppal készített felvételével.

A fotópályázat győztesének járó nyereményt az Auro-Science Cosulting Kft. ajánlotta fel.

OATK